Kan ik de optie om mijn posities te sluiten uitschakelen of het niveau wijzigen waarop dit gebeurt wanneer ik een margin call heb?

Hebt u meer vragen? Een aanvraag indienen

Helaas is het niet mogelijk om de sluitingsoptie uit te schakelen of het sluitingsniveau te wijzigen. De vereisten hiervoor zijn vastgesteld door onze toezichthouders en zijn verplicht voor alle particuliere klanten om ervoor te zorgen dat u niet meer kunt verliezen dan het door u gestorte bedrag.

Om te voorkomen dat uw posities worden gesloten wanneer u een margin call heeft, kunt u extra geld storten om uw account uit de margin call te halen of u kunt zelf posities sluiten of verminderen.

Wanneer u een margin call heeft, sturen wij u een e-mail om u hiervan op de hoogte te stellen. Houd er rekening mee dat markten zeer snel kunnen bewegen en dat er geen garantie is dat u de tijd heeft om uw positie(s) te beheren voordat een margin sluiting plaatsvindt.

U wordt beschouwd als zijnde in een margin call wanneer de verhouding tussen uw eigen vermogen en de vereiste marge onder de 100% daalt. Klik hier om meer te leren over wat een margin call is.

Fasen van de margin call

  • Als uw eigen vermogen onder 100% van de vereiste marge daalt, kunt u geen nieuwe transacties meer openen of orders plaatsen.
  • Als uw eigen vermogen tot marge-verhouding onder de 75% daalt, ontvangt u de tweede melding van de margin call. U kunt nog steeds geen nieuwe transacties openen of orders plaatsen.
  • Als het eigen vermogen gelijk is aan of minder dan 50% van de vereiste marge, betekent dit dat u het minimaal toegestane margenniveau hebt bereikt en zullen uw transacties geleidelijk worden gesloten.

Artikelen in deze sectie

Was dit artikel nuttig?
Aantal gebruikers dat dit nuttig vond: 0 van 0